У Мінську ввели заходи, схожі на військовий стан, – правозахисник

10.08.2020, 16:32
80937

Заступник глави правозахисного центру “Весна” Валентин Стефанович заявив, що під час протестів в Мінську були введені заходи, схожі на військовий стан. За його словами, влада готувалася до масових затримань після завершення голосування.

Читайте також: Лукашенко назвав учасників мітингу у Білорусі “вівцями”, а свою перемогу – святом

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Стефанович зазначив, що акції протесту пройшли у всіх обласних центрах і деяких великих районах Білорусі.

“Фактично заходи, аналогічні військового стану, були введені в Мінську перед виборами. Введено внутрішні війська, поліція, скоординована блокада міста. Візити Олександра Лукашенка до військових частин, попередження про те, що армію можна використовувати для наведення порядку, – все це говорить про те , що влада очікувала, що результати виборів викличуть сплеск невдоволення “, – повідомив правозахисник.

Він додав, що влада використовувала проти демонстрантів гумові кулі, водомети і світлошумові гранати, що є “абсолютно невідповідним і жорстоким насильством”.

“Ми покладаємо всю відповідальність за те, що сталося вчора, безпосередньо на владу Білорусі. Тому що влада повинна сприяти мирним зібранням. Люди вийшли, тому що не згодні з результатами виборів, які не відповідали навіть мінімальним стандартам”, – додав Стефанович.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com