У Молдові затвердили новий уряд

14.11.2019, 15:14
52180

Кандидат в прем’єр−міністри Молдови Іон Кіку, який був радником з економічних питань президента Ігоря Додона, виголосив промову на засіданні парламенту. Незадовго до цього парламентський юридичний комітет затвердив представлений список нового уряду. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на TV8.

Читайте також: ЄС профінансує будівництво моста між Україною та Молдовою

На пост міністра закордонних справ Кіку висунув кандидатуру зовнішньополітичного радника Додона Ауреліу Чокоя, а в програмі уряду передбачене “посилення співпраці з Європейським Союзом, стратегічне партнерство зі США та Російською Федерацією, а також поглиблення дружніх відносин із сусідніми державами”.

Загалом у програмі уряду передбачено кілька дій, які матимуть як негайний характер, так і довгостроковий.

Зокрема, Кіку обіцяє “виправлення помилок, допущених у реформі правосуддя, та покарання тих, хто знецінив банківську систему та тих, кому не вистачало штату Кишинівського міжнародного аеропорту”.

У програмі також вказано “невідкладне виправлення закону про бюджет на 2019 рік, щоб мати змогу виплачувати зарплати кільком категоріям бюджетників”.

Кандидат в прем’єри говорить про “вирішення проблеми, пов’язаної з імпортом газу з Російської Федерації”, оскільки “країна абсолютно не готова до зимового періоду”.

Він зазначив, що реформа юстиції та прокуратури є пріоритетними заходами уряду, як і реформа Вищої судової палати та процедури призначення суддів. Все треба гармонізувати відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії, вважає політик.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com