У МОН повідомили, чи переведуть школярів до наступного класу через карантин

2.04.2020, 14:30
68371

Попри карантинні заходи, у зв’язку з якими школи вимушені перейти на дистанційне навчання, усі учні будуть переведені до наступного класу та отримають свідоцтва досягнень, а випускники — документи про освіту. Про це йдеться в роз’ясненні Міністерства освіти і науки.

Читайте також: Онлайн-уроки для учнів 5-11 класів на карантині: МОН опублікувало розклад

Зазначається, що школи можуть самі вирішувати, як їм організовувати навчальний процес на період карантину. Педрада навчального закладу при цьому має врахувати освітню програму, навчальний план, вікові особливості учнів, їхній фізичний, психічний та інтелектуальний розвиток, особливості регіону тощо.

У МОН кажуть, що незважаючи на певні труднощі в звичному процесі навчання школярів, навчальний матеріал можуть надавати дистанційно, а також через ущільнення матеріалу з організацією повторення окремих тем після відкриття шкіл.

При цьому, наступний навчальний рік в школах розпочнеться за планом 1 вересня і завершиться не пізніше 1 липня.

“У ситуації, в якій сьогодні опинилася Україна і весь світ, ми бачимо, наскільки важлива автономія шкіл та вчителів, що прописана у новому законі “Про повну загальну середню освіту”. Дистанційне навчання у школах відбувається по-різному. І тому саме школи повинні визначати, як вони завершать цей навчальний рік, що потрібно підтягнути та вдосконалити, на чому акцентувати увагу. Ми даємо таку можливість, адже вони краще знають свої особливості, учнів та вчителів. І стандартизований підхід до всіх тут не спрацює”, — зазначила виконувачка обов’язків міністерки освіти і науки Любомира Мандзій.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com