У МОН пояснили, як будуть платити вчителям за дистанційне навчання під час карантину

3.11.2020, 13:48
88135

Міністерство освіти і науки України пояснило особливості оплати праці педагогів на період карантину. Зокрема, при організації дистанційного навчання вчителі теж отримуватимуть доплати за перевірку робіт учнів, а також за складність і напруженість у роботі.

Читайте також: У МОН розповіли, як будуть працювати школи після канікул

Про це йдеться у роз’ясненні Міносвіти щодо застосування норм нового положення про дистанційну форму навчання, передає пресслужба відомства.

Вчитель, який веде уроки дистанційно, повинен зазначати у класному журналі режим проведення (синхронний чи асинхронний) конкретного навчального заняття.

Також вчителям під час онлайн-навчання необхідно відмічати відсутніх учнів, але це можна робити лише під час уроку в синхронному режимі. Проведення асинхронних навчальних занять датується відповідно до календарно-тематичного планування.

У МОН зазначили, що наразі законодавством не визначено особливостей оплати праці педагогів, які організовують дистанційне навчання. Але працівникам шкіл, які переведені на дистанційку, виплачується заробітна плата на загальних підставах.

Як вчителям будуть оплачувати дистанційні уроки

  • Під час організації дистанційного навчання зберігаються доплати за перевірку навчальних робіт учнів;
  • Залишаються доплати за роботу в інклюзивних класах (групах);
  • Додадуть надбавки за складність, напруженість у роботі;
  • Додадуть надбавки за збільшення обсягу виконуваних робіт;
  • Будуть інші доплати і надбавки відповідно до законодавства.

Окрім того, вчителі можуть організовувати дистанційне навчання в межах їхнього робочого часу з урахуванням режиму роботи школи. Міністерство освіти наголошує, що не менше 30 % навчального часу, передбаченого освітньою програмою, має бути організовано в синхронному режимі.

Також школа має забезпечити регулярне спостереження за результатами навчання учнів, а також надання їм підтримки в освітньому процесі.

Педагогічні працівники, які навчають учнів дистанційно, мають підвищувати свою кваліфікацію у використанні цифрових технологій. Водночас обов’язкової наявності у вчителів документів про підвищення кваліфікації шляхом формальної освіти не передбачається.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com