У МОН пояснили, як випускники училищ здаватимуть атестацію

8.04.2020, 16:32
68998

Атестація випускників професійних технічних училищ в Україні може відбутися в дистанційній формі, якщо вона припаде на період карантину. Тим, хто не зможе пройти виробничу практику дистанційно, бали зарахують за виробниче навчання, яке вони відпрацювали в ПТУ з майстрами.

Читайте також: Прем’єр Шмигаль повідомив, чи можуть продовжити карантин

Відповідне роз’яснення Міністерство освіти і науки надало у листі до ПТУ.

Заступник міністра освіти і науки Петро Коржевський пояснив, що профтехи мають дистанційно перевірити знання випускників, щоб вони гаяли час і змогли отримати диплом. А випусникам, для яких неможливо організувати виробничу практику дистанційно, пропонується враховувати їхні оцінки за час виробничого навчання, яке вони відпрацювали в ПТУ з майстрами.

“Йдеться про оцінювання тільки тих тем, виробнича практика для яких була запланована на час карантину, а перенести її у дистанційний формат не можна через особливість професії”, – зазначили в Міносвіти.

Це, кажуть у МОН, дозволить допустити таких випускників до дистанційної державної кваліфікаційної атестації.

“Ми сподіваємося, що освітні управлінці та учні поставляться з розумінням до такого рішення. Адже зараз, в умовах, у яких опинилася Україна та весь світ, ми маємо швидко реагувати на виклики, давати гнучкі та правильні рішення, щоб забезпечити безперервний освітній процес”, – зазначив Петро Коржевський.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com