У МОН розповіли про особливості цьогорічної вступної кампанії

23.06.2020, 12:13
76261

Цьогоріч через карантин було зміщено терміни вступної кампанії до вищих навчальних закладів, проте сама процедура вступу не відрізняється від минулорічної.

Читайте також: В Україні дозволили проведення ЗНО з 25 червня по 17 липня: деталі

Про це розповіла в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій, пише УНІАН.

“Якщо ми говоримо про вступ у цьому і минулому році, він нічим не буде відрізнятися. Крім того, що в цьому році буде можливість подати електронну заяву у свій кабінет з 1 серпня. Інших змін немає”, – пояснила вона.

Мандзій також підкреслила, що звільнення від складання ДПА не скасовує необхідність писати зовнішнє незалежне оцінювання для тих, хто бажає стати студентами ВНЗ.

Чиновниця назвала основні дати майбутньої вступної кампанії.

“Вступна кампанія розпочнеться з 1 серпня з реєстрації електронних кабінетів. Прийом заяв триває з 13 до 22 серпня, до 16 серпня – для тих, хто складає вступні іспити замість ЗНО. Подача документів для зарахування на бюджет закінчиться 31 серпня о 6:00. Зарахування вступників на бюджет – до 5 вересня. З 15–17 вересня починаємо навчальний рік для першого курсу”, – зазначила вона.

За словами в.о. міністра, в МОН розраховують на таку ж кількість абітурієнтів, як і торік. “У нас достатньо бюджетних місць для того, щоб випускники могли вступати до ВНЗ”, – пояснила вона.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com