У МОЗ планують змінити правила госпіталізації хворих на COVID-19

21.08.2020, 11:53
81951

Через зростання захворюваності на коронавірус серед українців Міністерство охорони здоров’я має намір змінити підхід до госпіталізації таких пацієнтів – приймати до стаціонару планують тільки тяжкохворих.

Читайте також: У Львівській міськраді спалах COVID-19

Про це під час брифінгу 21 серпня повідомила завідувачка кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету ім. Богомольця, членкиня медради при МОЗ Ольга Голубовська.

“Можна вірити в коронавірус або ні. Для багатьох – це просто статистичні дані. Але для людей, які вже зіткнулися із цією хворобою, і для медичних працівників, які більш ніж пів року працюють у тяжких умовах, це сумна реальність. На жаль, ми бачимо не тільки погіршення ситуації із захворюваністю, а й збільшення кількості тяжких форм хвороби та росту померлих”, – насамперед зазначила вона.

За її словами, середньотяжкі форми коронавірусу теж є показанням до відправлення хворого на стаціонарне лікування в медустанові. І цим Україна відрізняється від багатьох країн Західної Європи та США, де госпіталізували лише пацієнтів у тяжкому стані.

“Але якщо буде спостерігатися таке зростання захворюваності, ми змушені будемо теж переглядати показання й госпіталізувати тільки тяжкі форми захворювання. Це ускладнить якість надання медичної допомоги”, – запевнила Голубовська.

Вона підкреслила, що нині медична система України ще не перебуває в такому колапсі, як у багатьох європейських країнах. Водночас додала, що аби уповільнити зростання поширення COVID-19, фахівці прагнуть зробити все від них залежне, щоб кількість тих, хто захворів, щоденно не набувала таких “дуже небезпечних цифр”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com