У МОЗ повідомили, що домашні тварини можуть бути носіями коронавірсу

27.02.2020, 15:32
64770

Проміжними тваринами-носіями коронавірусу COVID-19 можуть бути домашні, дикі або одомашнені дикі тварини, яких ще не ідентифіковано. Про це повідомляє УНН з посиланням на оперативну інформацію про поширення коронавірусної інфекції від Міністерства охорони здоров’я України.

Читайте також: Коронавірус увірвався до Естонії та Данії

“Найбільш ймовірними природними резервуарами для SARS-CoV-2 (вірус, який викликає захворювання COVID-19) є кажани, але вважається, що вірус подолав видовий бар’єр для людини від іншої проміжної тварини-господаря. Цими проміжними тваринами-господарями можуть бути домашні, дикі або одомашнені дикі тварини, яких ще не ідентифіковано”, – йдеться у повідомленні.

Також стало відомо, що коронавіруси дуже стабільні в замороженому стані згідно з дослідженнями інших коронавірусів, які показали виживання до двох років при -20°C.

“Дослідження, проведені на SARS-CoV і MERS-CoV, показують, що ці віруси можуть зберігатися на різних поверхнях протягом декількох днів в залежності від комбінації параметрів, таких як температура, вологість і світло”, – повідомили у МОЗ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com