У МОЗ пояснили, чому школи знову відправляють на “дистанційку”

31.01.2022, 22:33
110414

Школярів повторно відправляють на “дистанційне” навчання через сезонний спалах грипу й ГРВІ, який співпадає з новою хвилею захворювань через “Омікрон”На тлі поширенняCOVID-штаму “Омікрон”, за даними МОЗ, в Україні зросла й частка хворих дітей.

Читайте також: Німеччина посилила правила в’їзду для українців: кого пускатимуть і за яких умов

Про це заявили у Міністерстві охорони здоров’я у коментарі РБК-Україна.

У МОЗ пояснили, що внаслідок активної циркуляції вірусу грипу й поширення “Омікрону” у закладах освіти вже спостерігається відсутність дітей. Саме тому, як кажуть у міністерстві, дистанційна форма навчання може бути запроваджена, щоб знизити ризик інфікування дітей і зменшити мобільність дорослого населення, яке часто супроводжує дітей до навчальних закладів.

У зв’язку з активною циркуляцією коронавірусу, українців закликають вакцинуватися. І оскільки ефективність вакцини у запобіганні “Омікрону” значно нижча у порівняні з попередніми штамами, введення бустерної дози наближає ефективність до 90% у попереджені госпіталізації.

Читайте також: МОЗ оновило зони карантину: в Україні вже понад 15 “помаранчевих” регіонів

“Ефективним засобом профілактики коронавірусної хвороби все ще залишається вакцинація. Потрібно робити базовий курс із двох щеплень тим, хто до цього часу цього не зробив і не забуваємо про бустер для вакцинованих. Тих, у кого вже минуло 6-9 місяців від останнього щеплення”, – нагадали у МОЗ.

Крім того, українцям нагадали, що підвищують шанс уникнути інфікування коронавірусом носіння масок, миття рук з милом, користування антисептиком, фізичну дистанції та уникнення скупчення людей.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com