У МОЗ пояснили, чи потрібні захисні маски вакцинованим

7.10.2021, 12:30
102468

У Міністерстві охорони здоров’я пояснили, чи потрібно носити захисні маски тим, хто пройшов повний курс щеплення проти COVID-19 чи перехворів.

Читайте також: Україна отримала вакцини проти грипу від трьох виробників: яку вже можна придбати в аптеках

Про це йдеться у повідомленні міністерства на Facebook-сторінці.

Зазначається, що робити це потрібно усім без виключення, “оскільки використання медичних масок залишається основним способом уникнути інфікування коронавірусною хворобою та унеможливити передачу вірусу”.

При цьому у міністерстві перелічили три основних причини, чому всім потрібно носити маски:

маски захищають здорових людей від інфікованих (йдеться як про хворих на COVID-19 із вираженими симптомами, так і тих, хто безсимптомно переносить хворобу);

наразі в Україні не йдеться про колективний захист від коронавірусної хвороби, а тому ризик інфікуватись все ж таки залишається;

вакцинація у поєднанні із використанням медичної маски дозволяє максимізувати захист від нових, більш небезпечних, штамів коронавірусної хвороби, зокрема “Дельта-штаму”.

При цьому МОЗ нагадав, що маску потрібно одягати чистими руками та що не можна носити вже використані маски та пошкоджені.

“Правильно одягнена маска має закривати ніс та рот таким чином, щоб між обличчям та маскою не було щілин. Вона також повинна давати змогу людині вільно дихати”, – зазначили в міністерстві.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com