У МОЗ розповіли деталі про карантин вихідного дня

9.11.2020, 11:30
88606

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні, імовірно, введуть так званий карантин вихідного дня. Тобто у вихідні не працюватимуть розважальні заклади і заклади торгівлі, окрім продуктових магазинів і аптек.

Читайте також: Чоловіка волокли сходами: у лікарні під Полтавою показали жахливі умови транспортування хворого COVID-19 (відео)

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Захворюваність стрімко зростає. У зв’язку з цим ми вирішили посилювати карантинні обмеження. Розуміючи, що у нас окрім COVID-19 погані справи в економіці, повний локдаун, особливо для малого та середнього бізнесу, це буде важко, ми будемо пропонувати карантин вихідного дня. Це означає, що у вихідні дні – з 00 годин суботи до 00 понеділка – працюватимуть виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, ветеринарні аптеки, автозаправні станції, решта – ресторани, кафе або інші заклади харчування – виключно на виніс. Що стосується ТРЦ, інших магазинів, ми рекомендуємо, щоб вони були зачинені”, – сказав Степанов.

Також, за його словами, це стосується розважальних, масових заходів.

Міністр наголосив, що це робиться задля того, щоб розірвати ланцюг передачі хвороби від людини до людини та збити хвилю розповсюдження хвороби.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com