У МОЗ розповіли, як вживання алкоголю впливає на коронавірус
Алкоголь підвищує ризик виникнення різноманітних порушень в організмі. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ.
Читайте також: Спалах COVID-19 зафіксували в дитячому будинку-інтернаті Запоріжжя
Ба більше, у разі зараження коронавірусом, вживання алкоголю ускладнює перебіг захворювання.
“Пам’ятайте, безпечної дози алкоголю не існує. Вживання алкоголю шкідливе для серцево-судинної системи, викликає гіпертонію та збільшує ризики інсультів і онкозахворювань. Зловживання алкогольними напоями викликає цироз печінки, гепатит, панкреатит. Як і тютюн, алкоголь спричиняє залежність”, – пояснюють в МОЗ.
Так, 70% тих, хто помер від ускладнень, спричинених COVID-19, мали супутні серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок та легень.
Через те, що нині ані вакцини ані ліків від коронавірусу не існує, накращий спосіб захиститися – фізичне дистанціювання та щоденна гігієна.
“Поза організмом людини, вірус втрачає свою життєздатність. SARS CoV-2 на зовнішніх поверхнях залишається небезпечним для людини протягом 3-4 годин. Людина може інфікуватися в результаті дотику до таких предметів або поверхонь, а потім – до очей, носа або рота”, – йдеться в повідомленні.
В МОЗ радять не чіпати обличчя брудними руками та ретельно мити руки. А в разі, якщо ви підозрюєте, що якийсь предмет або поверхні можуть бути забрудненими і містити вірус, помийте обробіть їх дезінфектором із вмістом спирту не менше 60%.
Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook, Telegram та Instagram
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)