У МОЗ розповіли, які обмеження під час карантину можуть скасувати для вакцинованих від коронавірусу

26.07.2021, 11:03
98102

Під час нового локдауну, який можуть ввести через спалах коронавірусу, для вакцинованих від коронавірусу громадян можуть послаблювати карантин. Відповідну ініціативу розглядає МОЗ, але ухвалюватиме рішення Кабінет Міністрів.

Читайте також: Постковід: які ускладнення провокує коронавірус і що робити (поради лікаря)

Про це заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив в інтерв’ю виданню “Апостроф”.

За його словами, карантинні послаблення можливі для громадян із  внутрішнім “ковідним сертифікатом”. Цей документ можна буде згенерувати в застосунку “Дія”. Він, до слова, підтверджує не лише факт щеплення проти COVID-19, а й ПЛР-тест або підтверджує, що людина перехворіла.

“Дійсно, ми розглядаємо в майбутньому таку можливість. Йдеться про використання “внутрішнього” ковідного сертифіката. Це електронний документ, який ви зможете згенерувати в “Дії”, який підтверджує факт щеплення проти COVID-19″, – сказав Кузін.

Головний санлікар анонсував, що розглядається можливість “дозволити працювати підприємствам з вакцинованими співробітниками, які відвідуватимуть клієнти, щеплені проти COVID-19”. На його думку, це дозволить зменшити навантаження на економіку без ризику для громадян.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com