У МОЗ спрогнозували коли в Україні запрацює метро

10.05.2020, 20:48
72003

Метро в Україні буде відкриватись, коли епідемія коронавірусу остаточно піде на спад.

Читайте також: Стало відомо коли відновлять авіарейси з України

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я та головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв’ю РБК-Україна.

За словами Ляшка, відкриття українських метрополітенів планується на четвертому етапі послаблення карантину в Україні.

“Метро ми передбачали відкрити на четвертому етапі, коли протягом 10 днів поспіль кількість нових не пов’язаних між собою випадків захворювання буде менше ніж 5 на область. Оскільки ми говоримо про метро, то це місто Київ, Харків та Дніпро”, – заявив Ляшко.

Головний санлікар зазначив, що ухвалення рішення про відкриття метро буде цілком залежати від епідемічної ситуації в країні.

“Якщо говорити про 5 не пов’язаних випадків, то зрозуміло, що в такому випадку епідемія остаточно йде на спад. Подивимось, як вийде, чи зможемо ми так довго не відкривати метро з економічної точки зору. Знову ж таки, це буде питанням дискусії та відслідковування кількості випадків, готовності системи охорони здоров’я їх приймати”, – додав він.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що метро в Україні точно не відкриють до 22 травня. Глава уряду наголошував, що ранній запуск громадського транспорту загрожує поширенням коронавірусу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com