У МОЗ спростували поширений міф про вітамін С

24.02.2019, 20:14
13647

Користь вітаміну С для лікування застуд перебільшена, а отримати його можна не лише з лимонів.

Читайте також:  Супрун розвінчала популярний міф про вакцини

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

“Користь вітаміну С для лікування застуд, “покращення самопочуття” – це ще один міф, навіть фейк, і створив його в 1970-ті двократний нобелівський лауреат Лайнус Полінг, відкривач вітаміну С. Полінг написав кілька бестселерів, які перебільшили властивості аскорбінової кислоти і поширив цей фейк світом”, – йдеться у дописі.

За її словами, пізніше незалежні дослідження не підтвердили тези про користь вітаміну С в лікуванні застуди.

Так, вона стверджує, що на день дорослим потрібно вживати 75-90 мг вітаміну С – у випадку передозування у чоловіків вдвічі підвищується ризик утворення каменів в нирках.

“А споживання понад двох грамів вітаміну С на добу може призвести до нудоти, діареї, блювання, печії, головного болю та безсоння”, – пише Супрун.

За словами Супрун, твердження, що найбільше вітаміну С міститься в лимонах, також є міфом.

На її думку у лимонах справді є вітамін С, водночас, щоб спожити 90 мг вітаміну С – слід з’їсти великий лимон разом зі шкіркою. Найкращими ж його джерелами є шипшина, солодкий та гострий перець, броколі, брюссельська капуста, смородина і ківі, пише вона.

“Вітамін С бере участь в утворенні колагену та відновленні сполучної тканини, шкіри та кісток, і покращує засвоєння заліза із рослинних продуктів. Ми не здатні утворювати вітамін С, і мусимо його отримувати із їжі… Коли під рукою розмаїття інших овочів, фруктів та зелені, немає потреби їсти екстра дози аскорбінової кислоти чи лимонів”, – резюмує Супрун.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com