У МОЗ відповіли, чи можуть зачинити продуктові крамниці для невакцинованих українців

17.11.2021, 16:33
105283

В Україні посилюють обмеження через коронавірус і незабаром повний курс вакцинації буде потрібен для роботи закладів у “жовтій” зоні. Тим часом, продуктові магазини для невакцинованих у МОЗ обіцяють не зачиняти.

Читайте також: В Україні лютує “Дельта”: науковці виявили 11 варіантів штаму

Про це головний санітарний лікар Ігор Кузін сказав в інтерв’ю виданню “Сьогодні“.

“Продуктові магазини зараз не розглядаються з погляду обмежень. Це пов’язано з тим, що там люди купують собі їжу. Робота таких точок, як аптек, не обмежується навіть у червоній зоні”, – пояснив Кузін.

 Згідно з правилами карантину, у “червоних” зонах забороняється робота кафе, ресторанів, барів, ТРЦ, кінотеатрів, непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів тощо.

Але обмеження не будуть застосовуватися за умови наявності і у відвідувачів, і у працівників та організаторів масових заходів, “зеленого” COVID-сертифікату. Простіше кажучи, кафе може не зачинятися у “червоній” зоні, якщо і працівники закладу, і клієнти повністю вакциновані проти коронавірусу.

Ще одне місце, де перевіряють “ковідний документ”, це – навчальні заклади, зокрема школи. Наприклад, якщо у закладі середньої освіти менше 100% вчителів мають щеплення, дітей переводять на “дистанційку”.

У “червоній” зоні дозволяється людям відвідувати банки, заправки, ветеринарні крамниці, аптеки та всі продовольчі магазини без наявності COVID-сертифікатів. Водночас місцева влада може ухвалювати додаткові заходи щодо посилення протиепідемічних правил в регіоні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com