У МОЗ вказали на географічну особливість поширення коронавірусу в Україні

22.03.2021, 16:28
95708

У Центрі громадського здоров’я (ЦГЗ) Міністерства охорони здоров’я України повідомляють про те, що коронавірус у нашій країні поширюється із заходу на схід. Цим він схожий на ГРВІ (гостру респіраторну вірусну інфекція), з тою відмінністю, що вона іноді ширилася в Україні у зворотному напрямку.

Читайте також: СOVID-19 на Волині: за добу захворіло 186 людей

Про це в понеділок, 22 березня, на пресконференції заявив генеральний директор ЦГЗ Роман Родина, пише “Укрінформ“. Він закликав українців ретельно дотримуватися карантину.

“Ми бачимо, що хвороба поширюється із заходу на схід, і така сама тенденція (з поширенням ГРВІ. – Ред.) спостерігалася і в попередні роки з тією різницею, що інколи це було зі сходу на захід. У будь-якому разі, особливо звертаюся до мешканців червоних зон дотримуватися всіх протиепідемічних вимог, тому що саме це нас забезпечить, що хвороба не буде поширюватися далі”, – зазначив Родина.

У ЦГЗ зазначають, що захворюваність на коронавірус в Україні зросла зокрема через недотримання карантинних заходів. Окрім того, це зростання збіглося із сезонним збільшенням кількості хворих на ГРВІ.

“Протягом останніх 5-7 років ми бачимо підняття ГРВІ в період лютий-березень. Оскільки COVID-19 – це теж гостра респіраторна вірусна інфекція і оскільки її шлях передачі такий самий, як і в грипу, то підняття збіглося із сезонним підняттям ГРВІ”, – пояснили в ЦГЗ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com