У МОЗ закликали українців щепитися від гепатиту В

16.08.2021, 20:57
98845

У Міністерстві охорони здоров’я пояснили, чому щеплюватися від гепатиту В варто дорослим та дітям.

Читайте також: У дітей, які народилися в часи пандемії, знижений рівень інтелекту – дослідження

Як йдеться у повідомленні МОЗ, лікування від хронічного гепатиту В немає, хоча вчасна терапія допомагає стримати прогресування хвороби.

“Інфікована гепатитом В людина може не відчувати жодних симптомів, але якщо вони розвиваються, то зазвичай виникають через 2–3 місяці після зараження (гострий гепатит В) або через 6 місяців і більше (хронічний гепатит В). Особливо небезпечним хронічний гепатит В є для немовлят, тому з 2002 року в Україні запроваджена безоплатна рутинна вакцинація всіх новонароджених дітей у першу добу життя. Поширеним є міф, що щеплення від гепатиту В спричиняє такий розповсюджений стан малюків, як жовтяниця новонароджених. Це неправда. Вакцина від гепатиту В – абсолютно безпечна, вона є інактивованою (неживою), тож не може стати причиною інфікування”, – пояснили в міністерстві.

У МОЗ нагадали, що гепатит В – це вірусне інфекційне захворювання, що передається через кров і рідини організму й може спричинити серйозне ураження печінки, зокрема, цироз і рак. Уникнути хвороби допоможе вакцинація.

Зазвичай повний курс складається з трьох доз за схемою 0-1-6: перша доза – у момент початку курсу, друга – через місяць після першої, третя – через 6 місяців від початку вакцинації

Після рутинної вакцинації перевірку на наявність антитіл проводити не потрібно.

В Україні 621 281 особа хворіє на вірусний гепатит В. Під медичним наглядом перебуває лише 3%. Більшість хворих не знає про свій діагноз та не отримує лікування

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com