У МОЗ заявили про нову закупівлю препарату проти коронавірусу

31.08.2020, 16:32
82889

Міністерство охорони здоров’я ініціювало постанову уряду щодо централізованої закупівлі Україною “Ремдесивіру”, який входить до протоколу лікування коронавірусу.

Читайте також: Сімейних лікарів почнуть оцінювати за індикаторами якості, – МОЗ

Необхідною кількістю препарату планують забезпечити лікарні по всій країні. Про це на брифінгу 31 серпня повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Він показує достатньо непогані результати в лікуванні COVID-19 у наших іноземних партнерів”, – зазначив він.

Як пояснив міністр, останнім часом МОЗ отримує нарікання щодо недостатньої забезпеченості профільних медустанов лікарськими засобами для боротьби з коронавірусною інфекцією.

Водночас, за його словами, згідно з фінансуванням українських лікарень, закупівлю таких необхідних препаратів було передбачено в обов’язковому порядку. А загалом на процес лікування хворих на COVID-19 національною службою здоров’я України було передбачено 15,6 млрд гривень.

“Було укладено договори й перераховано кошти. Для нас це дуже важливо. Тому будемо ініціювати низку дій щодо перевірки лікарень і того, як саме наші хворі забезпечуються лікарськими засобами”, – заявив Степанов.

Він додав, що відтепер у медустановах, які визначено як профільні в лікуванні коронавірусу, мають звітувати про забезпеченість відповідними лікарськими засобами.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com