У Мозамбіку вже 446 загиблих від циклону, зафіксовані перші випадки холери

24.03.2019, 22:16
17880

Через десять днів після тяжкого циклону “Ідай” в Мозамбіку кількість загиблих зростає: повідомляється про 446 жертв. За даними Міжнародного Червоного Хреста, зафіксовані перші випадки холери.

Читайте також: В Зімбабве стихія забрала життя в 31 людини

Після руйнівного циклону “Ідай” в Південно-Східній Африці кількість загиблих продовжує зростати. За даними уряду, щонайменше 615 чоловік загинули в трьох країнах, що постраждали в Мозамбіку, Малаві та Зімбабве, заявив представник Агентства ООН з надзвичайних ситуацій. У Мозамбіку повідомили про 446 померлих. 110 000 чоловік були розміщені в притулках, заявив міністр навколишнього середовища Селсо Коррея.

Загалом в Мозамбіку постраждали 531 000 людей. За даними Міжнародного Червоного Хреста, були зафіксовані початкові випадки холери. Міністр Коррея оголосив про створення лікувального центру для запобігання поширенню захворювання.

Затоплені райони, де є нестача туалетів і чистої питної води, мають підвищений ризик захворювання. Так збільшується кількість хворих на малярію, повідомляють помічники. У стоячій воді комарі, що передають малярію, можуть швидко розмножуватися.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com