У МВФ спрогнозували збитки від коронакризи

14.10.2020, 21:17
86607

Глобальна економіка втратить, орієнтовно, 28 трлн дол за п’ять років через кризу, спровоковану пандемією коронавірусу. Про це заявила директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва на прес-конференції у Вашингтоні.

Читайте також: У МВФ розповіли, скільки років знадобиться на відновлення світової економіки

“Протягом наступних п’яти років криза може коштувати, за наявними оцінками, близько $28 трлн втрат для ВВП”, – сказала Георгієва.

За її словами, за дев’ять місяців глобальна криза забрала життя понад мільйон людей і розвернула глобальну економіку в зворотному напрямку. Різко зросли показники безробіття, бідності та істотно підвищився ризик для економік країн з низьким доходом.

“За останні пару місяців картина стала менш похмурою, але ми все ще прогнозуємо гіршу глобальну рецесію після Великої депресії. Ми очікуємо падіння показників економічного зростання до мінус 4,4% в цьому році”, – додала Георгієва.

У той же час Георгієва вказала на позитивні новини.

“Ми бачимо безпрецедентні зусилля з розробки вакцини і ліків, ми бачимо дивовижні і скоординовані фіскально-грошові заходи, які створюють тверду основу для світової економіки”, – зазначила глава фонду.

Крім того, світ почав вчитися тому, як жити з вірусом, каже Георгієва.

“Незважаючи на те, що в наших прогнозах є величезна частка невизначеності, ми все ж припускаємо часткове і нерівномірне відновлення в 2021 році”, – продовжила Георгієва.

Нарешті, глава МВФ підкреслила, що глобальне економічне зростання в майбутньому році очікується на рівні 5,2% від ВВП.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com