Рішення у справі “Україна проти РФ” судом у Гаазі буде прийнято через півроку – Кориневич

18.06.2023, 17:22
142397

Посол з особливих доручень МЗС України, агент України в суді ООН Антон Кориневич спрогнозував, коли суд у Гаазі може ухвалити рішення у справі “Україна проти РФ”. Він вважає, що це відбудеться в термін від півроку або “трохи більше” з дати завершення усних слухань по суті, передаэ УНІАН.

Читайте також: В МЗС Угорщини назвали “символічним” ордер суду в Гаазі на арешт Путіна

Він нагадав, що Україна подала позов в 2017 році, а суд визнав свою юрисдикцію в 2019 році і тільки зараз завершив розгляд справи по суті.

“Нам усіх хотілося б, щоб справи розглядалися швидше, але саме такі темпи міжнародного правосуддя Колеса правосуддя крутяться не дуже швидко, але крутяться дуже важливо, що ми вже мали слухання по суті справи і наступний етап – це вже оголошення рішення Міжнародного суду, яке, як ми сподіваємося, буде відповідним і підтвердить, що РФ порушила два міжнародні договори. Нам би хотілося, щоб це все було швидше, але це хороший темп для міжнародного правосуддя, враховуючи ще й коронавірус, і супровідні обмеження. Тому сподіваємося, що вже скоро у нас буде рішення суду”, – відзначив Кориневич у коментарі Українському радіо.

При цьому він вказав, що традиційно з дати завершення усних слухань по суті і до дня прийняття рішення проходить близько півроку або трохи більше.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com