У НАТО розповіли про свої дії, якщо Росія спробує приєднати Придністров’я

27.02.2024, 19:33
154874

У НАТО скептично ставляться до заяв про те, що Росія може анексувати Придністров’я. В Альянсі вважають, що Кремль не має на це сил і ресурсів.

Читайте також: Гринкевича залишили під вартою ще на місяць — подробиці

Таку думку в інтерв’ю виданню Realidadea.md висловив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане. Він також розповів про план дій Альянсу, якщо Росія все ж спробує анексувати Придністров’я.

Як відреагує НАТО

Джоане заявив, що НАТО засудить дії Росії, якщо російські окупанти все ж вирішать анексувати Придністров’я.

“Якщо Росія вирішить анексувати Придністров’я, НАТО засудить подібні дії та продовжить підтримувати Республіку Молдова”, – наголосив заступник генсека НАТО.

Джоане додав, що російський президент Владімір Путін планував “затиснути Україну в лещата”, зокрема за допомогою “Придніпровської Молдавської Республіки”, де й нині перебувають російські військові та сепаратисти. Втім, у НАТО вважають, що у Росії немає сил це зробити.

Окрім того, Мірча Джоане поділився думкою щодо так званих референдумів, які Росія проводить на окупованих територіях. Так, заступник генсека НАТО наголосив, що всі такі дії в невизнаних Осетії, Абхазії та Придністров’ї, які були організовані та проведені раніше, є абсолютно недійсними з міжнародного погляду.

Говорячи про те, чого варто очікувати від “з’їзду депутатів”, який анонсували на 28 лютого, Джоане припустив, що буде оголошено не про “референдум”, а про нові торговельні угоди між Придністров’ям і Росією. Заступник генсека НАТО також додав, що у “ПМР” вже відбувався так званий референдум кілька років тому.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com