У НБУ змінили правила обміну доларів: що варто знати

21.10.2023, 12:02
148609

Національний банк України зобов’язав усі банки, які обмінюють пошкоджені купюри доларів на нові (інкасо), вказувати вартість та строки обміну. Крім того, для обміну доведеться сплатити комісію.

Читайте також: ООН знайшла нові докази військової агресії в Україні

Про це пише йдеться у матеріалі OBOZ.UA.

Зазначається, що така послуга коштує від 7% до 50% від суми.

“Якщо нам, крім обміну купюр, також треба переконатись у їхній платоспроможності (а часто це умова для інкасо), за це також доведеться платити окремо. Якщо для інкасо обрати Райффайзен, то заплатити з 1000 доларів доведеться 70 доларів комісії за обмін та 10 грн за перевірку купюр”, – йдеться у повідомленні.

Водночас в АкордБанк попросять заплатити вже 150 доларів комісії за обмін та 20 грн за перевірку банкноти.

“Що цікаво, у їхніх конкурентів, у Райффайзена, під час перевірки великої кількості купюр на платоспроможність вартість за кожну банкноту становитиме всього 35 коп. (максимальна вартість – 1 гривня). А АкордБанк, незважаючи на кількість купюр, за перевірку проситиме по 2 грн за купюру (але не менш ніж 20 грн). Тобто і за перевірку однієї, і за перевірку 10 купюр доведеться заплатити 20 грн”, – йдеться у повідомленні.

Бере комісію і КредоБанк в 15%.

“З 1000 доларів це 150 комісії. Крім того, 10 грн треба заплатити за перевірку банкнот (по 1 грн за штуку). Водночас мінімальна комісія становить 350 грн. Якщо ви, наприклад, хочете обміняти купюру в 10 доларів, то розмір комісії фактично “з’їсть” вартість купюри. У вас заберуть 350 грн, стару банкноту в 10 доларів, а видадуть нові 10 доларів, вартість яких становитиме близько 370 грн (залежно від курсу)”, – мовиться у повідомленні.

Водночас у MTB-Bank на своєму сайті вартість послуг інкасо не вказали.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com