У незалежній Україні вперше провели вогневі випробовування ракети-носія

24.08.2019, 22:44
38752

Учора, 23 серпня, у Дніпрі вперше за часи незалежності України провели вогневі випробування ступеня ракети-носія в цілому – відбувся прожиг третього ступеня ракети-носія середнього класу “Циклон-4”. Його спроєктувало конструкторське бюро “Південне”, а виготовив “Південмаш”, пише ТСН.

Читайте також: Ізраїль атакував ракетами сирійське місто, є загиблі

Це заключні та найважливіші випробування перед першими льотними випробуваннями третього ступеня ракети-носія “Циклон-4” – саме він буде працювати безпосередньо у космосі та виводити супутники в цільову точку. Під час вогневих випробувань всі системи відпрацювали відмінно, двигун ступеня вмикався п’ять разів, як і було заплановано конструкторами КБ “Південне”. Випробування визнано успішними! Після закінчення проведення всього обсягу випробувань ми представимо більш детальний звіт”, – повідомили в КБ “Південне”.

До складу третього ступеня ракети-носія “Циклон-4” входить рідинний ракетний двигун РД-861К, призначений для створення тяги та маневрування. Також основні конструкторські рішення закладено до складу другого ступеня нової ракети-носія “Циклон-4М”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com