У Нідерландах хакери атакували систему Covid-паспортів

27.09.2021, 09:30
101842

Додаток CoronaCheck іноді недоступний через атаки DDos

Міністерство охорони здоров’я Нідерландів заявило про спроби хакерської атаки на систему CoronaCheck, що забезпечує роботу Covid-сертифікатів у перший день їх впровадження в країні. Про це повідомляє видання NOS.

У МОЗ країни зазначили, що DDoS-атаки на сервери вдалося відбити, однак викликали проблеми із завантаженням QR-кодів сертифікатів.

«Нам вдалося відбитися від цих атак, але це вимагає певної потужності нашого сервера», – сказав речник.

У міністерстві припускають, що причиною збою в системі могло стати й те, що додатком CoronaCheck намагалася скористатися одночасно велика кількість користувачів. За день додаток завантажили 11 мільйонів раз і згенерували всього близько 32 мільйонів QR-кодів. Це і свідоцтва про щеплення, і негативні результати тестів.

Додаток працює без Інтернету, якщо людина раніше створила QR-код. У такому разі можна без проблем показати вхідний квиток, кажуть у міністерстві. Це не стосується людей, яким все ще потрібно запитувати такий код: для цього потрібно підключення до іноді перевантаженого сервера.

Крім того, QR-код може не працювати для людей, які не користувалися додатком протягом місяця. Міністерство радить користувачам «перевірити» QR-код, перш ніж вийти.

Порада міністерства: «Якщо ви йдете ввечері в кафе, переконайтеся, що ви подали запит на QR-код у другій половині дняQR-код.

У Нідерландах з 25 вересня скасували значну кількість коронавірусних обмежень, але впровадили Covid-паспорти, що стали обов’язковими для відвідування закладів громадського харчування, спортзалів, театрів та концертів.

Джерело: Главком

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com