У Нідерландах затримали судно, в якому українці перевозили контрабандою 11 людей

26.09.2021, 14:06
101799

Судно з албанськими мігрантами прямувало у Великобританію

Відомо, що мігранти спершу намагалися сісти на контейнерні кораблі в портах Іджмуйдена, Хук-ван-Холланда чи Роттердама.

Біля берегів Північного моря у Нідерландах поліція та митники затримали вітрильну яхту, якою керували українців з мігрантами на борту. На судні виявили 11 мігрантів з Албанії. Відомо, що судно прямувало до Великої Британії, куди намагаються потрапити більшість мігрантів, а українців, які керували яхтою, затримали за підозрою в контрабанді людей.

За даними місцевої поліції, нелегали спочатку намагалися сісти на контейнерні кораблі у портах Іджмуйдена, Хук-ван-Холланда або Роттердаму. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Читайте також: В Україні виявили кілька тонн фальшивого масла: як відрізнити якісне від підробки

“Останнім часом було зупинено кілька вітрильних суден контрабандистів з людьми біля берегів Нідерландів. Раніше ми в основному спостерігали так званих “альпіністів” на контейнеровозах. Проте тепер ми все частіше бачимо, що перевізники вибирають парусні кораблі”, – повідомили у поліції.

За словами правоохоронців, Великобританія практично завжди є саме тією країною, куди везуть мігрантів. Зараз контрабандисти людей дедалі частіше намагаються переправити їх вітрильними яхтами.

Нагадаємо, що українські прикордонники викрили у міжнародному аеропорту “Бориспіль” схему переміщення бортпровідниками коштовних девайсів фірми Apple. Зокрема, бортпровідники однієї з українських авіакомпаній ховали мобільні телефони в кейси з харчуванням, сміттєві пакети й “в конструктивних особливостях салону літака”.

До злочинної схеми всього було залучено близько 10 громадян України. Сума оцінки вилученого товару та дорогої техніки сягає 100 тисяч доларів США.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com