В Україні виявили кілька тонн фальшивого масла: як відрізнити якісне від підробки

24.09.2021, 13:30
101654

З початку 2021 року було зафіксовано майже 200 порушень та вилучено з продажу 2,4 тонни продукту. Як відзначають в Держспоживслужбі, вершкове масло підробляють недобросовісні виробники найчастіше

Експерти розповіли, як можна відрізнити якісне масло від підробки і на що потрібно звернути увагу при покупці. Про це йдеться в матеріалі timeua.info.

Наштовхнутися на підробку вершкового масла можна навіть в перевірених торгових мережах. Під масло зазвичай маскують звичайний маргарин або спред.

Як відрізнити підробку

Склад. У якісному вершковому маслі тільки незбиране коров’яче молочко і вершки. Ніяких інших інгредієнтів там бути не повинно. Єдине, що допускається – добавки, які надають олії більш солодкий, солоний або кислий присмак.

Назва. Виробники намагаються ввести в оману покупця, і навіть під обгорткою “справжнього вершкового” масла ховається звичайний спред. На полицях магазинів варто звертати увагу на “масло вершкове”, “масло селянське”, “масло любительське”, але звертайте увагу на інформацію, яка вказується дрібним шрифтом. Жирність масла починається від 82,2%, сільського – від 72,5%, а аматорського – від 78%.

Цена. Качественное масло не может стоить дешево. Для того чтобы получить килограмм масла, понадобится 20 литров молока. Производство масла получается дорогим и поэтому конечная цена для потребителя не может быть низкой. За пачку в 180 грамм настоящего сливочного масла не могут просить менее 40-45 гривен.

Джерело

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com