У Німеччині відмовилися обслуговувати літак Лукашенка

15.10.2020, 11:52
86642

У Німеччині робітники Lufthansa Technik зажадали від керівництва компанії відмовитися від обслуговування літака невизнаного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Читайте також: Лукашенко вперше зустрівся з затриманими опозиціонерами

Як повідомляє видання “Наша Ніва”, після того, як 13 жовтня Boeing 737 із реєстраційним номером EW-001PA приземлився в аеропорту Фульсбюттель, профспілка поширила заяву про те, що борт належить тому, хто “віддав наказ стріляти в білоруських демонстрантів”.

“Це літак того самого Лукашенка, який віддав наказ стріляти в демонстрантів у Білорусі. Ми, профспілкові активісти кампанії Lufthansa Technik, не забуваємо нашу давню традицію міжнародної солідарності і стоїмо пліч-о-пліч із білоруськими робітниками”, – йдеться в заяві.

Також робітники LufthansaTechnik озвучили низку вимог до білоруського уряду, заявивши про відставку Лукашенка і необхідність проведення справжніх демократичних виборів.

“Ми вимагаємо звільнення всіх політичних в’язнів і негайного відновлення на посадах тих колег, які втратили роботу! Ми вимагаємо, щоб всі робітники могли вільно об’єднуватися в незалежні профспілки!” – написали вони.

Також нагадали, що 31 рік тому в їхній компанії була схожа ситуація. Тоді робітники відмовилися обслуговувати літак глави Румунії Ніколае Чаушеску незадовго до його падіння.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com