У Німеччині затримали ісламістів, яких підозрюють в підготовці теракту

31.01.2019, 10:30
9835

Троє чоловіків хотіли влаштувати теракт, використовуючи вибухівку, зброю та автомобіль. Про це повідомляє “Голос Америки”.

Читайте також: У католицькому соборі на Філіппінах стався теракт (фото)

Як повідомили в офісі головного федерального прокурора, правоохоронці заарештували  громадян Іраку, яких підозрюють у плануванні терористичного акту. Підозрювані дотримувалися ісламістських поглядів,. Двох із трьох підозрюваних – ідентифікують як Шаніна Ф., Герша Ф. і Рауфа С. Вони наприкінці 2018 року розпочали готуватися до здійснення теракту на території Німеччини.

Як повідомляють закордонні ЗМІ, всі чоловіки перебували в країні, отримавши статус біженців.

“Як нам стало відомо, вони ще не обрали місце для атаки”, – йдеться в заяві федеральної прокуратури. Ймовірних терористів арештували на території федеральній землі Шлезвіг-Гольштейн на півночі Німеччини.
Стало відомо, що Шанін Ф. скачав з Інтернету інструкцію для виготовлення бомби, а ще замовив у свого друга з Великобританії детонатор. Але британські правоохоронці запобігли доставці детонатора в Німеччину.

Шанін Ф. і Герш Ф. спробували зробити вибухівку, що начинена порохом, який використовують у новорічних феєрверках. Вони зв’язалися з Рауфом С. з приводу купівлі пістолета, йдеться у повідомленні прокуратури.

Рауф запропонував їм придбати пістолет Макарова калібру 9-мм приблизно за 1700 доларів, а потім знизив ціну до 1350. Однак підозрювані “вирішили, що це занадто дорого і не купили пістолет у Рауфа С.”.

“Крім того, підозрювані розглядали можливість використання транспортного засобу для проведення теракту. З цієї причини Шанін Ф. на початку 2019 року почав брати уроки водіння автомобіля”, – пишуть закордонні ЗМІ.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com