У Німеччині звільнили керівника служби кібербезпеки через можливі зв’язки з російською розвідкою

19.10.2022, 10:02
129392

Уряд Німеччини ухвалив рішення про негайне звільнення керівника служби кібербезпеки  Арне Шенбома після повідомлень про його можливі зв’язки з російською розвідкою.

Читайте також: У Зеленського розповіли, що могла запропонувати Росія Ірану в обмін на безпілотники-вбивці

Про це повідомляє Al Jazeera з посиланням на Міністерство внутрішніх справ Німеччини.

У повідомленні йдеться, що рішення про заміну Шенбома відповідає інтересам 1500 співробітників Федерального відомства з інформаційної безпеки.

“Підґрунтям цього є не в останню чергу звинувачення, які добре відомі та широко обговорюються в ЗМІ та які назавжди підірвали необхідну довіру суспільства до нейтральності та неупередженості його поведінки на посаді президента найважливішого органу з кібербезпеки Німеччини”, – сказав речник міністерства.

Минулого тижня ЗМІ повідомили, що Шенбом міг мати контакти з людьми, причетними до російських спецслужб, через Раду кібербезпеки Німеччини.

Ця Рада об’єднує експертів з державних установ і приватного сектору, а Шенбом став її співзасновником у 2012 році. За повідомленнями ЗМІ, одним із її членів є німецька дочірня компанія російської фірми з кібербезпеки, заснованої колишнім співробітником КДБ.

Шенбом, який очолював німецьке агентство з кібербезпеки з 2016 року, поки що не прокоментував цю інформацію.

Німеччина в останні роки неодноразово звинувачувала Росію в спробах кібершпигунства.

Найгучнішим інцидентом, в якому звинувачують російських хакерів, стала кібератака в 2015 році, яка паралізувала комп’ютерну мережу Бундестагу, змусивши нижню палату парламенту працювати в автономному режимі кілька днів, поки її виправляли.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com