У Новій Зеландії поцупили блакитних пінгвінів

30.01.2019, 19:14
9792

В Новій Зеландії з нірки було викрадено пару блакитних (малих) пінгвінів. Ввечері, 24 січня департамент охорони навколишнього середовища отримав повідомлення про двох чоловіків, які перебували біля гнізда пінгвінів. Про це інформує “Бі-бі-сі”.

Читайте також: В угорському зоопарку показали малюка рідкісного пінгвіна (відео)

У повідомленні йдеться, злодії за допомогою ломів прибрали з нори камені, зачепили і за шию витягли птахів. Вони зловили 2 пінгвінів, ще 1 загинув від травми голови. Блакитні пінгвіни є найменшою породою у світі. Їх висота трохи більша 25 см і вага близько 1 кілограма

“Зараз блакитні пінгвіни найбільш уразливі. Вони линяють з січня по березень і залишаються в своїх норах для захисту. Це також пояснює, чому браконьєри точно знали, коли краще всього напасти на птахів”, — сказав Рід Хансен, співробітник Департаменту охорони навколишнього середовища.

Відомо, блакитні пінгвіни знаходяться під охороною в Новій Зеландії, оскільки їх чисельність скорочується. За їх крадіжку або вбивство призначається тюремне ув’язнення терміном до двох років та штраф у розмірі до $68,5 тис.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com