У новоствореному Музеї сакрального мистецтва в Яремче відкрили унікальну виставку

2.11.2019, 12:14
50104

Яремче запрошує на унікальну виставку, що відкрилася у нещодавно створеному Музеї сакрального мистецтва: в експозиції представлені твори на релігійну тематику періоду XVII-XXІ ст. Про це інформує znaj.ua.

Читайте також: На виставці у Відні українські вітчизняні митці представили свої роботи (відео)

Перлиною виставки, розміщеної у готелі, стали рідкісні взірці церковного мистецтва та сучасні ікони. Всі експонати під час відкриття музею освятили Преосвященний владика Коломийської єпархії Василь Івасюк, митрополит Івано-Франківсько-Галицької єпархії Іоасаф, єпископ християн-євангелістів Юрій Веремій та місцеве духовенство.

За словами засновника музею та власника колекції Івана Гаврона, “мета виставки – показати багатокультурність Яремчі, відкритість та європейськість українського народу, повагу до віри та культури кожного, увагу до власної культури”.

Валерій Твердохліб, реставратор та співавтор виставки, зазначає, що представлені експонати в минулому розділили трагічну долю українських церков, представляють різні школи та жанри українського іконопису. Унікальними є ікони ХVІІІ століття “Святий Лука” та “Зішестя в ад”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com