У нових iPhone зникне слот для SIM-картки: чим їх замінять

26.12.2021, 15:32
108130

Якщо вірити чуткам, то Apple вже давно мізкує над тим, як можна відмовитися від фізичного слота для SIM-карти у своїх смартфонах, впроваджуючи технологію eSIM.

Читайте також: Біохімік пояснила, чому взимку треба пити багато води

Як повідомляє профільне видання MacRumors, iPhone 15, запуск якого запланований на 2023 рік, стане першим смартфоном Apple без фізичного слота для SIM-карти. Таким чином залишиться тільки eSIM.

Як відомо, в iPhone 13 вже є можливість встановити і фізичну SIM-карту, і віртуальну. Також в цьому році з’явилася можливість використовувати дві eSIM, що, своєю чергою, дозволяє власникам смартфонів приєднатися до іншого оператора або тарифу, перебуваючи, наприклад, за кордоном.

Підтримуються ця розробка поки далеко не у всіх країнах, але Apple таке ніколи не зупиняло. Згадайте iPhone 5 і перехід на nanoSIM: спочатку всі обурювалися, а потім оператори швидко запустили виробництво компактних карток.

До того ж є ймовірність, що новим айфонам дістанеться порт USB-C замість фірмового роз’єму Lightning. А це вже було б логічно реалізувати спільно з відмовою від фізичного слота під SIM-карти. Два цих нововведення змогли б збільшити довговічність пристроїв і знизити кількість електронних відходів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com