У патріарха Варфоломія відслужили різдвяну літургію українською мовою

7.01.2021, 23:41
92607

Сьогодні, з благословення Його Всесвятості Вселенського патріарха Варфоломія, у храмі святого Миколая Чудотворця єпископ Галікарнаський Адріан, архімандрит Харлампій та патріарший диякон Яків відслужили божественну літургію з нагоди свята Різдва Христового.

Божественну літургію справили єпископ Галікарнаський Адріан, архімандрит Харлампій та патріарший диякон Яків. Про це повідомив надзвичайний та повноважний посол України в Турецькій Республіці Андрій Сибіга на сторінці у Facebook, – пише Главком.

«Справжнє відчуття свята, радості, великої родини – вже традиційно літургія та молитва проводилися рідною мовою. А після служби відбулося  розрізання пирога «василопіта» та частування», – йдеться у дописі дипломата.

У патріарха Варфоломія різдвяну літургію провели українською мовою
Він також повідомив, що в одному із шматочків розданого єпископом пирога знаходилася золота монета, яка потрапила у шматок пирога Ярослава Рубана.

Сибіга також висловив окрему подяку українській громаді  «за надзвичайне виконання колядок та відчуття «дому».

Нагадаємо, що українські дипломати вирушили до Стамбула для участі в святкових літургіях, які відправляв Вселенський патріарх Варфоломій 5 січня у переддень річниці надання Томосу Православній церкві України.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com