У Пенсійному фонді повідомили про порядок перерахунку пенсій пенсіонерам, які працюють

30.03.2024, 08:03
156578

В Пенсійному фонді повідомили про порядок перерахунку пенсій особам, які продовжували працювати і на 1 березня 2024 року набули 24 місяці страхового стажу або які відпрацювали менш ніж 24 місяці.

Читайте також: Росіяни почали тікати з ОАЄ через посилення санкційного тиску – Bloomberg

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Пенсійного фонду України.

У повідомленні вказується, що заробітна плата для обчислення пенсії не змінюється.

“Якщо на 1 березня 2024 року набуто не менш ніж 24 місяці страхового стажу, перерахунок здійснюється з урахуванням страхового стажу. Водночас пенсія може обчислюватися з того заробітку, з урахуванням якого обчислено пенсію при її призначенні чи попередньому перерахунку, або, якщо доцільно, враховується, зокрема, заробіток, який людина одержувала, працюючи після призначення / попереднього перерахунку пенсії”, – йдеться у повідомленні.

Дата проведення перерахунку пенсій пенсіонерам, які працюють – 1 квітня 2024 року. Водночас перерахунок буде проведено після того, як до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату єдиного внеску за І квартал 2024 року (строк подачі звітів – до 10 травня). Тобто орієнтовно в червні пенсіонери, яким буде проведено перерахунок, отримають збільшені розміри пенсійних виплат і доплату за попередні місяці, починаючи від 1 квітня.

Водночас пенсіонерам, які працюють та отримують пенсію за вислугу років, такий перерахунок буде проведено в разі, якщо вони досягли пенсійного віку.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com