У поліції пояснили, що означає указ Зеленського про спецсигнали

24.06.2019, 19:49
30481

Начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій роз’яснив, які ж насправді наслідки матиме скасування Президентом Володимиром Зеленським указу про спецсигнали. За його словами, це не означає, що тепер будь-хто зможе встановлювати на свій автомобіль спеціальні сигнальні маячки. Про це Криклій написав на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також: Зеленський змінив склад Національної інвестиційної ради

Він пояснив, що ще у 2017 році було прийнято постанову Кабінету міністрів, якою повинно було бути врегульовано питання встановлення спецсигналів, але постанова набула б чинності тільки після скасування указу президента від 30 березня 2005 року № 567. Проте впродовж останніх трьох років документ так і не був скасований, що, фактично, створило правовий вакуум використання світлових маячків. Таким чином, зазначив Криклій, ні поліція, ні кортеж президента країни, і навіть швидка допомога не мали права використовувати останні три роки ″мигалки″, тим самим порушуючи правила дорожнього руху.

″Я дякую президенту Володимиру Зеленському, що він швидко вирішив це питання, скасувавши указ і взявши питання під особистий контроль (виходить це можливо робити швидше 3 роки). Тепер ми повертаємося до рівня правової держави в питанні безпеки дорожнього руху. Поліцейські і медики особливо вдячні, що їм більше не доведеться порушувати ПДР″, – написав Криклій.

Після підписання указу набула чинності і постанова Кабміну від 2017 року, в якій зазначено перелік спеціальних звукових і світлових сигнальних пристроїв синього, зеленого, червоного кольорів:

-транспортні засоби, що використовуються для пересування осіб, стосовно яких здійснюється державна охорона;

-транспортні засоби, що належать державним органам і використовуються для виконання оперативних завдань;

-спецпристрої з сигналами червоного кольору можуть додатково встановлюватися виключно на автомобілях патрульної поліції і підрозділів Національної поліції, на які покладено обов’язки щодо забезпечення безпеки дорожнього руху;

-спецсигнали червоного і зеленого кольору встановлюються на автомобілі правоохоронців, які супроводжують осіб, які перебувають під державною охороною.

Криклій також пояснив, що після ліквідації Державтоінспекції не було органу, який офіційно міг видавати дозволи на спецсигнали, а тепер ця функція буде покладена на МВС.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com