У Польщі декілька днів горить найбільший національний парк (фото)

23.04.2020, 10:50
70367

У Польщі пожежники уже кілька днів намагаються загасити масштабні пожежі в найбільшому національному парку країни – Бєбжанському національному парку.

Читайте також: У Польщі сталася пожежа на нелегальному полігоні хімвідходів

Про це йдеться на офіційній сторінці парку у Facebook.

Пожежі розпочалися від минулої неділі. Вогонь намагаються загасити команди пожежників із різних регіонів Польщі, залучена авіація та навіть солдати територіальної оборони.

“Дякуємо за всі голоси у допомогу тваринам, постраждалим у пожежах. Наразі такої необхідності немає, адже поки що служби, які займаються пожежею, не помітили поранених тварин. Були лише випадки залишків обвуглених тварин. Помічено, що спалені місця приваблюють білих лелек, які шукають тут мертвих дрібних тварин”, – зазначається на сторінці парку.

За останніми даними влади, вогонь охопив площу близько 6 тисяч гектарів переважно болотистої місцевості. Пожежі тут трапляються зазвичай, однак цьогорічні вже називають найбільшими в історії через відсутність дощів. На думку Міністерства охорони довкілля, пожежі спричинили фермери, які спалювали траву біля парку.

Бєбжанський національний парк – це найбільший польський національний парк, що займає площу приблизно 59 тисяч га. Він оберігає цінні болотні ділянки та є притулком для багатьох рідкісних видів, особливо водно-болотних птахів та лосів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com