У Польщі до квартири українських заробітчан кинули коктейль Молотова

15.07.2019, 16:51
33187

У Варшаві в житло українських будівельників кинули коктейль Молотова. Про це повідомляє Центр моніторингу проявів расизму та ксенофобії.

Читайте також: У Польщі познущалися з українця

Інцидент трапився в ніч з п’ятниці на суботу по вул. Вольській.

Повідомляється, що, крім підпаленої пляшки з бензином, яка, на щастя, пожежу не викликала, біля квартири, яку орендують українські будівельники варшавського метра, розписали стіни з образливими написами: ″Геть з Польщі″, ″Бидло″ і т.д.

Читайте також: У Польщі в аварії загинула 16-річна українка: деталі

Поліцію викликав у суботу власник квартири.

Водночас українці, які мешкають у цій квартирі, написали відкритого листа, в якому наголошують, що завдяки українським заробітчанам у Варшаві з’являються нові будинки і дороги.

В листі йдеться про те, що ″поляки будують за кордоном, а ми разом з турками будуємо для вас станцію метро на вул. Гурчевській. Приїхали сюди ″за хлібом″, але не хочемо його безкоштовно.

Щоб заробити грошей, ми дуже тяжко працюємо на глибині 25 метрів під землею. Збагачуємо Польщу не тільки своєю працею, а й сплаченими податками, з яких польська держава фінансує, зокрема, лікарні, школи та пенсії. Тому ми не розуміємо, чому нас обзивають, чому наші двері і стіни навколо обписали спреєм, а наші двері обплювали. Наш будинок був підпалений. Ми відчуваємо загрозу″.

Автори листа – Андрій, Богдан та Віталій – нагадують, що їхня ситуація подібна до ситуації мільйонів поляків, які виїхали на заробітки за кордон.

Українські заробітчани натомість від щирого серця побажали полякам, щоб ніхто не кидав їм у квартири пляшки з бензином.

За неофіційними даними, в Польщі зараз працюють 1-1,5 млн українців.

Згідно з останнім опитуванням агентства EWL, майже 75% опитаних українських заробітчан мають намір переїхати на роботу в іншу країну.


Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com