Міністерство внутрішніх справ Польщі готується до хвилі біженців з України. Про це заявив віцеміністр внутрішніх справ та адміністрації Польщі Мацєй Вонсік.

“Якщо в Україні дійде до війни, ми повинні враховувати наплив справжніх біженців. Люди, які тікають від вогню, люди, які тікають від смерті, які тікають від звірств війни”, – сказав чиновник.

Наразі польська влада розглядає різні сценарії розвитку подій. Однак готується – до найгіршого. Тому міністерство планує підготовку переходів, медичного обслуговування на кордоні, проживання та харчування.

Вонсік наголосив, що біженці, відповідно до Женевської конвенції, перебуватимуть під захистом Польщі. Країна не дистанціюється від них.

Читайте також: Росія після навчань частково відводить війська від України

“Там, де насправді є біженці, ми повинні їм допомогти, таке міжнародне право, але це також правила співіснування цивілізованих людей, принципи європейської та християнської культури. Ми не втечемо від цього і не будемо від цього захищатися“, – запевнив урядовець.

Путін нічого не робитиме до закінчення Олімпіади

Вонсік також закликав не піддаватися на істерику та паніку. Він вважає, що до закінчення Олімпійських ігор Володимир Путін не вдаватиметься до агресії, адже для нього важливі відносини з Китаєм.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook