У Польщі під час масштабних обшуків затримали українців: що сталось (фото)

17.01.2024, 11:03
152912

У Польщі правоохоронці провели спецоперацію із виявлення шахраїв. Вона відбувалась у 10 воєводствах, польська поліція затримала 21 члена міжнародного організованого злочинного угруповання, яке займалося фішинговим шахрайством, серед них є й громадяни України. 

Читайте також: У Херсоні пошкоджені близько 50% багатоповерхівок внаслідок обстрілів – ОВА

Про це повідомляє польське Центральне управління по боротьбі з кіберзлочинністю (CBZC).

Центральне управління боротьби з кіберзлочинністю Польщі затримало злочинне угруповання, яке спеціалізувалося на фішингових шахрайствах. Її учасники масово розсилали SMS-повідомлення про необхідність сплатити доплату за посилку або рахунок за електроенергію. Жертви шахраїв переходили за посиланнями, що імітували портали онлайн-банкінгу.

Таким чином зловмисники отримували доступ до банківських рахунків жертв, з яких викрадали гроші та оформлювали кредити. Таким чином було ошукано понад 800 осіб на загальну суму понад 2,5 мільйона злотих.

Серед затриманих є поляки та громадяни України і Білорусі. Під час операцій, серед іншого, було вилучено договори банківських рахунків, картки банкоматів та значну кількість електронного обладнання – телефонів, комп’ютерів та носіїв інформації, а також велику суму грошей у польській та іноземній валюті.

Підозрюваним було пред’явлено 161 звинувачення в участі в організованій злочинній групі, крадіжці зі зломом банківських рахунків, комп’ютерному шахрайстві та відмиванні доходів, отриманих злочинним шляхом. П’ятеро затриманих були тимчасово заарештовані за рішенням суду.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com