У Польщі розшукують свідків “геноциду з боку ОУН-УПА”

4.07.2019, 19:13
31855

Польський Інститут національної пам’яті оголосив про пошуки постраждалих осіб і свідків “геноциду, вчиненого в період 1939-1945 рр. членами ОУН-УПА”. Про це повідомляє пресслужба посольства Польщі в Україні.

Читайте також: В Україні воїнів УПА та ОУН визнали учасниками бойових дій

Зазначається, що Комісія з розслідування злочинів проти польського народу (КРЗпПН), відділення в Любліні, веде розслідування у справі “злочинів геноциду, що здійснювалися на території Волинського воєводства в період 1939-1945 рр. членами ОУН-УПА та іншими особами-співучасниками”.

Згідно з повідомленням, мова йде про вбивства кількох десятків тисяч чоловіків, жінок і дітей польської національності, фізичне, психічне знущання над поляками, знищення або викрадення їхнього майна, а також застосування інших репресій і нелюдських вчинків для створення умов життя, які несли загрозу їхнього фізичного знищення або змушували покидати свої будинки і бігти з території Волинського воєводства, а також інші форми порушення прав людини.

Читайте також: У посольстві Польщі жорстко висловились щодо передачі про Степана Бандеру

″Ми звертаємося до потерпілих, членів їхніх сімей, свідків і всіх тих, хто володіє інформацією на тему злочинів, у тому числі до тих, у кого є фотографії замордованих, списки жертв або інша документація, яка може бути придатною в розслідуванні, із закликом налагодити контакт з вказаною комісією″, – повідомили в посольстві.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com