У Польщі затримали 5 людей, серед яких відома бізнесменка: нажилися на 39 млн злотих на біженцях з України

21.07.2023, 13:32
143956

У Польщі затримали 5 осіб, серед яких є засновниця популярного кафе у Варшаві. Їх підозрюють у привласненні 39 мільйонів злотих, які призначалися для біженців з України.

Читайте також: У Польщі викрили шпигунську мережу РФ, яка мала підривати поїзди зі зброєю для України – ЗМІ

Про це пише польське видання wprost.pl.

Щецинська прокуратура розслідує діяльність організованої злочинної групи, яка, за даними слідства, ошукала громадськість на 39 мільйонів злотих із коштів, призначених для допомоги біженцям з України. Серед обвинувачених – засновник популярного варшавського кафе.

Агнєшка Л., засновниця популярного варшавського кафе Cafe Kulturalna, за рішенням суду перебуває під вартою. Прокуратура висунула їй та ще чотирьом особам звинувачення у зв’язку з діяльністю організованого злочинного угруповання. Підозрювані звинувачуються в тому, що обдурили державну скарбницю на 39 мільйонів злотих, призначених для допомоги біженцям з України.

“Розслідування стосується шахрайства, використання недостовірної документації та відмивання грошей. Звинувачення для всіх підозрюваних становлять 39 мільйонів злотих”, – пояснила Анна Гавловська-Ринкевич із Регіональної прокуратури в Щецині.

Троє з п’яти підозрюваних перебувають під вартою від травня цього року. Жоден із тих, хто перебуває під слідством, ще не постав перед судом. Звинувачення, висунуті прокуратурою, стосуються, серед іншого, діяльності фонду, головою якого була Аґнєшка Л.

За даними прокуратури, гроші призначалися, зокрема, й на харчування для українських біженців. Кав’ярня Аґнєшки Л. організовує кампанії допомоги біженцям, які рятуються від російської агресії, від самого початку війни в Україні. А до того неодноразово допомагала біженцям з інших країн. У меню були страви, призначені, зокрема, для сирійців і чеченців.

У кафе звинувачення заперечують. Там кажуть, що й далі працюватимуть.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com