У Польщі затримали українця, який незаконно переправляв мігрантів через кордон

27.07.2023, 14:02
144176

У Мазовецькому воєводстві Польщі затримали 29-річного громадянина України, якого підозрюють в організації переправлення мігрантів “з-під польсько-білоруського кордону до країн Західної Європи”.

Читайте також: У Львові зникла гумдопомога для ЗСУ на 33,6 млн грн, зокрема 10 тис. аптечок – ЗМІ

Про це інформує “Європейська правда” з посиланням на польських прикордонників

Як стверджує польське слідство, затриманий українець був причетний до організації незаконного перетину кордону Польщі, отримуючи гроші за переправлення нелегальних мігрантів “з-під польсько-білоруського кордону до країн Західної Європи”.

“Розцінки за перевезення мігрантів становили від 200 до 1000 євро за особу, завдяки чому громадянин України отримував значні прибутки від нелегальної процедури”, – йдеться в заяві польських прикордонників.

Під час обшуку за місцем проживання українця виявили зокрема 11 платіжних карток, три ноутбуки, планшет, п’ять мобільних телефонів, сім-картки різних мереж і пакунок зі шнурком, що містив 0,6 грама канабісу.

Чоловіка звинуватили в участі в “організованій злочинній групі та організації незаконного перетину кордону”. Суд у польському Білостоку арештував його на три місяці. За скоєне громадянину України загрожує покарання до восьми років позбавлення волі.

У Прикордонній службі Польщі додали, що загалом ведеться “кілька сотень” досудових розслідувань у справах про нелегальну міграцію.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com