У Польщі зростає рівень ненависті до українців

15.03.2019, 17:55
16559

За даними прокуратури Польщі, протягом останніх двох років зросла кількість злочинів проти українців, однак зареєстровані напади складають лише 5% від усіх випадків агресії.

Читайте також: Польща призначила нового посла в Україні

Також зростає ненависть до мусульман, про що свідчать дані, зібрані польским виданням Newsweek, пише УНН.

Прокуратура пов’язує кількість нападів на ґрунті ненависті з загальним підйомом злочинності у Польщі. Протягом років такі злочини складали 0,14%. При цьому за статистикою скорочуються напади на ромів та євреїв і зростає кількість нападів на українців та мусульман.

Частина цих злочинів не враховується, якщо справа стосується знищення майна, бо в такому випадку неможливо довести, з яких саме мотивів це було скоєно.

Жертви насильства на ґрунті ненависті часто побоюються повідомляти про напади, оскільки перебувають у Польщі нелегально. Іноді вони мовчать, оскільки працюють без необхідних дозволів.

За даними омбудсмена Польщі, найпоширенішою причиною дискримінації є етнічне походження людей. Зокрема, саме таку причину нападів вказали 49% тих, хто зазнав насильства на ґрунті ненависті.

Для того, аби уникнути проблем, українці уникають розмов українською, а мусульмани вдягають верхній одяг з капюшоном, аби прикрити традиційні елементи вбрання. Темношкірі жертви нападів намагаються вдягати закритий одяг.

Також емігранти намагаються триматись ближче до дому і перебувають у стані тривоги, коли віддаляються від нього. Вони часто страждають на депресію та раптові емоційні кризи.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook та Telegram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com