У Португалії прикордонники побили до смерті українця: деталі

9.12.2020, 22:43
91213

В аеропорту Лісабона (Португалія) прикордонники до смерті забили українця. Голова прикордонної служби країни (SEF) Кріштіна Гатоес відправилася у відставку. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: У Португалії вводять комендантську годину через збільшення кількості хворих на COVID-19

Інцидент стався у березні цього року. В аеропорту Лісабона португальські прикордонники затримали 40-річного українця Ігоря Гоменюка. Чоловік намагався в’їхати у країну без дійсної візи.

Порушника відвели до ізолятора SEF. Українця змушували сісти на літак і покинути межі Португалії, проте він відмовлявся. Після цього прикордонники побили чоловіка кийками. Внаслідок отриманих травм українець загинув.

Зазначається, що побиття сталося після того, як він “розхвилювався” через своє затримання.

У вересні прокуратура Португалії звинуватила прикордонників у вбивстві. Тим часом у суспільстві стався скандал.

Цього понеділка ситуація знову загострилася після публікації в ЗМІ непідтверджених чуток про плани SEF встановити “кнопки тривоги” в ізоляторах. Правозахисники вже заявили, що таке рішення є неадекватною відповіддю на інцидент.

Водночас Міністерство внутрішніх справ Португалії, яке наглядає за роботою SEF, заявило, що відставка Кріштіни Гатоес – це частина плану реструктуризації. Зазначається, начебто цей план повинен розділити поліцейські та адміністративні функції служби у роботі з іммігрантами й мандрівниками.

Тим часом глава португальського осередку організації Amnesty International Педру Нету сказав, що насилля проти українця, яке призвело до його смерті – не одиночний випадок. Раніше, згідно із заявою правозахисника, після прибуття до Португалії постраждали багато іноземців.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com