У психлікарні Волині після смерті пацієнтки виявили спалах COVID-19

6.05.2020, 20:49
71619

В Олицькому відділенні Волинської обласної психіатричної лікарні після смерті від коронавірусу однієї з пацієнток хворобу виявили ще у 15 осіб, серед яких персонал та хворі. Про це повідомляє пресслужба Офіс омбудсмана України.

Читайте також: На Волині послаблюють карантин

Так, 3 травня на Волині від коронавірусу померла 49−річна жінка, яка лежала в психіатричній лікарні в Олиці. Зокрема, недугу в жінки виявили 24 квітня та розпочали лікування, однак врятувати їй життя не вдалося.

Як зазначається, 6 травня четверо пацієнтів з підвищеною температурою було переведено до інфекційної лікарні для лікування в умовах стаціонару.

“Усім працівникам й пацієнтам, які перебували в контакті з першою хворою пацієнткою, зібрано аналізи та проведено тестування. За результатами аналізів виявлено 10 осіб персоналу та 5 пацієнтів, у яких підтверджено коронавірусне захворювання”, – йдеться у повідомленні.

Наразі всі контактні працівники перебувають в ізоляції. Крім цього, 7 травня тестування планують провести іншим працівникам та пацієнтам лікарні.

Читайте також: На Волині чоловік спалив машину з краденим лісом

За даними пресцентру, працівники лікарні забезпечені захисними костюмами, масками та захисними щитками для медичного персоналу прийомного відділення. Також було передано 50 костюмів з Волинської обласної психіатричної лікарні.

Однак, за словами керівника Волинської обласної психіатричної лікарні Людмили Юрко, заклад все ще потребує захисного одягу. Зазначається, що до 1 квітня лікарня не була їм забезпечена взагалі. Через реформування працівники лікарні отримали лише аванс за квітень 2020 року, наразі вирішується питання з додатковим фінансуванням. Є потреба у стерильних пробірках для тестування.

У свою чергу, обласний Департамент охорони здоров’я повідомив представників уповноваженого ВР із захисту прав людини, що проблему буде вирішено найближчим часом.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com