У Раді хочуть дозволити чиновникам, яким більше 65 років, не йти на пенсію

3.12.2020, 15:14
90705

Верховна рада хоче зняти вікові обмеження для державних службовців. Законопроект №4096 за основу підтримали 260 парламентарів. Про це стало відомо під час трансляції засідання ВР.

Читайте також: Одностатеві шлюби та легалізація проституції: скандальна “Слуга народу” відзначилася новою заявою

Так, ініціатива нардепа Галини Третьякової ( “Слуга народу”), яка очолює комітет парламенту з питань соціальної політики, передбачає внесення змін до Закону України “Про державну службу”. Зокрема, вони стосуються можливості повторного призначення на один рік державного службовця, який досяг пенсійного віку без обов’язкового проведення щорічного конкурсу.

У зв’язку з потребами служби державний службовець за рішенням суб’єкта призначення може бути залишений на державній службі після досягнення 65-річного віку за його згодою. Рішення про продовження терміну перебування на державній службі приймається суб’єктом призначення щорічно, але не більше ніж до досягнення державним службовцем 70-річного віку.

“Метою законопроекту є забезпечення ефективного функціонування державних органів України і впровадження гнучкого підходу у врегулюванні граничного віку перебування на державній службі, відповідно до практики законодавства країни члени Європейського Союзу і Конституції України”, – зазначила в пояснювальній записці Третьякова.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com