У Раді хочуть відкласти підвищення мінімальної зарплати: деталі

13.10.2020, 15:11
86510

Глава фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев виступає за відстрочку підвищення мінімальної зарплати до 6500 гривень з 1 липня до 1 грудня 2021 року. Про це він сказав в інтерв’ю ТСН.

Читайте також: В Україні зросли мінімальна зарплата та пенсія

“Тиск на гривню є. Це очевидні речі, тому що ми піднімаємо (зарплати – ред) різко. Однак, я б не переоцінював втрати бюджету від цього рішення. Бо втрати бюджету, які ми використовуємо на виплату зарплат бюджетникам за рахунок бюджету, компенсуються надходженнями податків. Тобто, якогось колосального негативного впливу на бюджет ми не очікуємо взагалі”, – сказав нардеп.

При цьому він визнав, що підвищення зарплат збільшує навантаження на бізнес.

“Дійсно, підвищуючи заробітні плати, ми можемо отримати тінізацію зарплат, коли людей переводитимуть на півставки і тому подібне. Так, в цьому є проблема. Тому мені здається, що оптимальною сумою для підвищення зарплати є 6 тис. грн, а не 6,5 тис. грн. Тобто, я б зупинився на 6 тис. грн”, – наголосив Гетманцев.

У зв’язку з цим він пропонує відкласти підвищення “мінімалки” до 6,5 тисяч до 1 грудня наступного року.

“Тоді, мені здається, що ми б нормально пройшли цей рік. Адже це менше впливатиме і на інфляцію, і на податковий тиск на бізнес”, – додав він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com