У Раді передумали монетизовувати “пакунок малюка”

30.09.2020, 12:30
85439

Сьогодні на черговому засіданні Верховної Ради України, відмовилася від монетизації “бейбі-боксів”, залишивши його у вигляді набору необхідних речей. Але з липня 2021 року батьки зможуть отримати кошти замість пакунків. Про це інформує “РБК-Україна”.

Читайте також: У Мінсоцполітики пояснили, як отримати компенсацію за “пакунок малюка”

“За”  таку ініціативу проголосували 264 депутата.

Стало відомо, що згідно з даними опитування, яке проводив ЮНІСЕФ. 79% родин з немовлятами відчули позитивний вплив програми на свій бюджет.  49%  родин, що отримали “набір” вдалося істотно зекономити на придбанні товарів для новонароджених.

Відповідно до закону, з 1 січня 2021 року забезпечення цією одноразовою допомогою, процедура її замовлення, закупівлі і транспортування до закладів охорони здоров’я (пологові будинки або пологові відділення, перинатальні центри, неонатальні центри тощо) здійснюється відповідно до закону “Про державні закупівлі”.

За два роки кількість предметів у пакунку зросла у 2,5 рази. Якщо у 2018 році тільки 35% батьків надавали перевагу пакунку грошовій виплаті, то тепер 8 із 10 сімей хочуть отримувати допомогу саме в натуральному вигляді.

У документі прописано, що тимчасово – з 1 жовтня по 31 грудня цього року – закупівля одноразової натуральної допомоги “пакет малюка” організовується і здійснюється через Управління ООН з обслуговування проектів у рамках пілотного проекту.

Після закупівлі «пакети» будуть доставляти в пологові будинки і відділи соціального забезпечення населення.

Нагадаємо, що 29 липня уряд затвердив суми грошових виплат замість “пакунку малюка”. Згодом, Мінсоцполітики опублікувало алгоритм отримання компенсації коштів замість “пакунку малюка”. При цьому Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликав український уряд зберегти програму “пакунок малюка”, яку замінили грошовими виплатами.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com